Båtmässan i Göteborg

Det är 2 månader sedan premiären av båtmässan i Göteborg, men vi minns den med glädje. De flesta hade putsat sina båtar ordentligt, och det var enkelt att spegla sig i de magnifika båtarna. 19 världspremiärer visades upp på pressvisningen, och den som förtjänar mest uppmärksamhet var helt klart Nord West 430 Flybridge. När skynket drogs av båten gick ett sus över mässan. Den är verkligen magnifik. Tekniskt har den senaste tekniken, och den ligger långt framme. En otroligt stabil sjöbåt helt enkelt. Den största båten på mässan var Goldfish 50 Ocean. Det är en snipa som tuffar fram i runt 10 knop, och passar perfekt för hummerfiske eller turer till olika badvikar. Den är sju meter lång och kommer från ett Norskt varv.

Att bygga en båt

Goldfish 50 Ocean påminner en smula om Sven Yrvinds ”Yrvinds Ten”. Sven har den båt som sticker ut mest av båtarna. Varför? Jo, den är ju inte klar. Det är otroligt fascinerande att se, verkligen. Båten ska ta honom jorden runt, och kommer bli en tremetersbåt. Det är imponerande! Det är inte det lättaste att bygga en båt kan en säga. Det finns mycket som behöver köpas, och mycket en ska tänka på. Men det går helt klart! Bara det att man kan köpa vajer på nätet till sin båt, visar ju vilka möjligheter det finns att hitta det som behövs. Skulle man bygga en båt behöver man dock inte kämpa sig på den som Sven jobbar med. Så här säger Sven själv om bygget till Trollhättans tidning:

– Jag vet inte när jag blir klar men det måste bli bra. Det viktiga för mig är inte tiden utan resultatet det finns allt för många som är styrda av tiden.