Köp ett bra larm till båten

Båtar kostar pengar och är därmed ett starkt byte för tjuvar. Eftersom båtar är stöldbara och lätta att försvinna med, dvs. bara att åka väg med dem, gäller det att se till att man ordnar åtgärder mot sådana stölder. Gå gärna med i en båtklubb som har ett avgränsat område för vilka som får befinna sig där eller ej. En sådan åtgärd gör att tjuvarna inte kan nå båten från land. Till sjöss däremot kan det vara väldigt enkelt att stjäla en båt. Därför bör man se till att man försöker hitta säkra larm till sin båt. Det kan kanske verka konstigt att man behöver göra sådana här åtgärder, men båtstölder är vanligt idag och därför behövs exempelvis larm för att skydda egendomen.

Nu går polisen ut och uppmanar allmänheten att vara uppmärksamma och se över sina båtar och låsanordningar efter att polisen fått in flera anmälningar om stölder av båtmotorer.

Vakta båtarna ihop

För att kunna vara säker på att ens båt inte ska bli stulen kan det vara bra att göra vissa åtgärder på själva båtklubben. För det första kan det vara läge att installera övervakningskameror och för det andra låta båtklubbsägarna gå båtvakter till och från. Bara att visa sig i området gör att man skrämmer bort personer som inte bör vara där. Man kan också låta något vaktbolag gå vakt i området. Detta är något som många företag använder sig av i sina lokaler, såsom båtklubbsägare. Naturligtvis bygger det hela på frivillighet från båtägarna, men vill man skydda andras och sin egen båt kan det vara bra att åtminstone någon gång pröva på att göra det.